متاورس اخیراً موضوع داغ خبرها بوده و فیس بوک و مایکروسافت هر دو ادعاهایی را مطرح کرده اند. اما متاورس چیست؟ و چه موقع شاهد آن خواهیم بود؟
به طور کلی، فناوریهایی که متاورس را تشکیل میدهند میتوانند شامل واقعیت مجازی باشند. متاورس با جهانهای مجازی پایدار مشخص میشود که حتی زمانی که شما بازی نمیکنید به وجود خود ادامه میدهند. واقعیت افزوده که جنبههای دنیای دیجیتال و فیزیکی را با هم ترکیب میکند. با این حال، نیازی نیست که آن فضاها منحصراً از طریق VR یا AR قابل دسترسی باشند. یک دنیای مجازی، مانند بخش هایی از Fortnite که میتوان از طریق رایانههای شخصی، کنسولهای بازی و حتی تلفنها به آن دسترسی پیدا کرد، میتواند متاثر باشد.
از دیدگاه اقتصادی متاورس به عنوان یک اقتصاد دیجیتال به شمار می رود. چرا که کاربران در متاورس میتوانند کالا ایجاد، خرید و فروش کنند. از دیدگاه ایدهآلیستی متاورس، قابلیت تعامل دارد و به شما امکان میدهد آیتمهای مجازی مانند لباس یا اتومبیل را از یک پلتفرم به پلتفرم دیگر ببرید. در دنیای واقعی، می توانید یک پیراهن را از مرکز خرید بخرید و سپس آن را در سینما بپوشید. در حال حاضر، اکثر پلتفرمها دارای هویتهای مجازی، آواتارها و موجودیهایی هستند که فقط به یک پلتفرم مرتبط هستند، اما متاورس ممکن است به شما امکان ایجاد شخصیتی را بدهد که بتوانید آن را در همه جا به آسانی تغییر بدهید.
تجزیه معنای همه اینها دشوار است زیرا وقتی توصیفاتی مانند توضیحات بالا را می شنوید، پاسخ قابل درک این است: “صبر کنید، آیا مشابه این ساختار وجود دارد؟” برای مثال World of Warcraft یک دنیای مجازی دائمی است که در آن بازیکنان می توانند کالاها را بخرند و بفروشند. Fortnite تجربیات مجازی مانند کنسرتها و نمایشگاهی دارد که در آن ریک سانچز میتواند درباره MLK Jr بیاموزد. میتوانید هدست Oculus را ببندید و در خانه مجازی شخصی خود باشید. آیا واقعاً «متاورس» به این معناست؟ فقط چند نوع جدید از بازی های ویدئویی؟
خوب، بله و نه. گفتن اینکه Fortnite ” متاورس” است، کمی شبیه به این است که بگوییم گوگل “اینترنت” است. حتی اگر از نظر تئوری بتوانید زمان زیادی را در Fortnite صرف کنید، معاشرت کنید، چیزهایی بخرید، یاد بگیرید و بازی کنید، این لزوماً به این معنی نیست که کل محدوده متاورس را در بر می گیرد.
از سوی دیگر، همانطور که میتوان گفت که گوگل بخشهایی از اینترنت را میسازد، از مراکز داده فیزیکی گرفته تا لایههای امنیتی. درست است که بگوییم اپیک گیمز خالق Fortnite در حال ساخت بخشهایی از متاورس است. این تنها شرکتی نیست که این کار را انجام می دهد. برخی از این کارها توسط غولهای فناوری مانند مایکروسافت و فیسبوک انجام خواهد شد، که اخیراً به متا تغییر نام پیدا کرده است تا این کار را منعکس کند، اگرچه ما هنوز کاملاً به این نام عادت نکردهایم. بسیاری از شرکتهای مختلف دیگر از جمله انویدیا، یونیتی و روبلکس همگی روی ساخت زیرساختهایی کار میکنند که ممکن است به متاورس تبدیل شود.
مارک زاکربرگ، مدیر عامل متا (فیسبوک سابق) که به تازگی نامگذاری شده است، تخمین می زند که پنج تا 10 سال طول می کشد تا ویژگی های کلیدی متاورس محقق شود. اما جنبههایی از متاورژن در حال حاضر وجود دارد. سرعت پهنای باند فوق العاده سریع، هدست های واقعیت مجازی و دنیای آنلاین همیشه روشن در حال حاضر راه اندازی شده اند، حتی اگر ممکن است برای همه قابل دسترسی نباشد.