کمپانی نام آشنا گوگل در جریان همایش Google I/O 2017 جدیدترین سیستم عامل خود به نام اندروید o یا 8 را معرفی کرد. در این رویداد بخشهای بهینه سازی شده سیستم عامل اندروید o مانند طول عمر شارژدهی باتری، زمان شروع به کار سریعتر نیز اشاره کرد.
گوگل اندروید 8 را فقط در اختیار دارندگان گوشیهای هوشمند سری نکسوس و پیکسل خواهد گذاشت. لیست گوشیهای که به اندروید o آپدیت خواهند شد به شرح زیر است.
دومین نسخهی بتای سیستم عامل اندروید o از دیروز در آدرس اینترنتی Android.com/beta قابل دسترس است و هماکنون میتوانید این سیستم عامل را در گوشی هوشمند نکسوس یا گوگل پیکسل خود نصب نمایید. این نسخه از سیستم عامل همانطور که از نام آن مشخص است آن چنان پایدار نبوده و مراحل تست خود را طی میکند تا نسخه نهایی اندروید o عرضه گردد.
ویژگیهای جدید سیستم عامل اندروید O از سوی شرکت گوگل در کنفرانس I/O 2017 آنها را معرفی کرد، شامل دو دسته Fluid experiences و Vitals بود که در این مقاله سری مقالات اخبار تکنولوژی آنها را به خوبی شرح دادهایم.
ویژگی بارز و جالب سیستم عامل اندروید O، قابلیت تکمیل خودکار است. قابلیت اتوفیل از گذشته تنها در مرورگر گوگل کروم به چشم میخورد اما اکنون پای این ویژگی به نرمافزارها هم باز شده و وجود قابلیت اتوفیل در نرمافزارها، امکان ورود سریع کاربران را به حسابهای کاربری مختلف بدون نیاز به تایپ کردن میدهد. به عنوان مثال، گوگل اطلاعات حساب کاربری توییتر شما مانند نام کاربری و رمز عبور را قبلا حفظ کرده است و به راحتی میتوانید بدون نیاز به وارد کردن اطلاعات خود وارد حساب توئیتر خود شوید.
پشتیبانی ازقابلیت split sceen، به مانند نمایشگر رایانههای دسکتاپ به خوبی عمل نخواهد کرد چون اندازه صفحه گوشیهای هوشمند کوچک است. در بسیاری از موارد استفاده از قابلیت تصویر در تصویر (Picture in Picture) سیستم عامل اندروید 8 کاربردی و مناسبتر به نظر میآید. با بهرهمندی از قابلیت تصویر در تصویر، کاربران میتوانند همزمان با برقراری تماس تصویری با دوستان خود و یا تماشای ویدیو، به کارهای دیگری مانند یادداشت بپردازند. در صورت فعال بودن قابلیت تصویر در تصویر، ویدیوهای یوتیوب و دیگر نرمافزارهای سازگار با آن بهصورت یک پنجرهی کوچک شناور درآمده و روی بخشهای دیگر مستقر میشوند.
ویژگی جدید نقاط اعلان در این سیستم عامل پرطرفدار، در حقیقت آیکون نرمافزارها و نشانگر وجود اعلان مختص به آن میباشد. رنگ نقاط اعلان بهطور خودکار به وسیله رنگ خود آیکون مربوط به نرمافزار ایجاد میگردد و به جای پایین کشیدن قسمت سایبان اعلان (Notification Shade) از لبهی بالای گوشی، میتوان به راحتی با لمس چند ثانیهای، جزئیات اعلان مربوط به نرمافزار مورد نظر را مشاهده نمود.
صفحهی خانهی (Homescreen) جدید نرمافزار Android TV، که شامل قسمتهای همچون جستجو، پیش نمایش و تماشای محتوای ویدیوییمیشد دوباره طراحی شده است. این نرمافزار قادر به انتشار یک یا چند کانال بوده و کاربران میتوانند کانالهای موجود در صفحهی هوم را کنترل نمایند.
رابط کاربری بخش مربوط به تنظیمات سیستم عامل اندروید O بسیار سادهتر و تمیزتر از قبل شده است. بهطوری که اکنون از سردرگمی آن کاسته شده و گزینههای مربوط به یک حوزه با هم ادغام شده است. به عنوان نمونه، تنظیمات مربوط به وایفای، هات اسپات و دادهی موبایل با هم ادغام شده است.
این ویژگی مربوط به عملیات copy و past میباشد. اندروید 8 این دو عملیا پرکاربرد را با افزودن قابلیت Smart Text Selection بهینه سازی کرده است. شرکت گوگل با استفاده از شبکهی عصبی در مبحث متون، بهطور خودکار قادر به تشخیص نام، شماره یا یک آدرس میباشد و با دو بار کلیک کردن ساده بر روی متن مورد نظر، همهی نام، شماره یا آدرس را در حالت انتخاب در اختیار شما قرار میدهد.
تنسورفلو لایت، نسخه ویژهای از کتابخانه یادگیرنده ماشین متن باز TensorFlow به شمار میرود که باعث اجرای سریعتر و کمتر جا گرفتن نرمافزارها کمک خواهد کرد. در حقیقت گوگل با استفاده از کتابخانهی ماشین یادگیرنده تنسورفلو لایت، از هوش مصنوعی استفاده کرده است. شرکت گوگل در حال توسعهی API شبکهی عصبی جدیدی میباشد که تنسورفلو لایت میتواند با بهرهگیری از مزایای آن باعث شتاب دادن به پردازشها و محاسبات خواهد شد.
قابلیت بعدی موسوم به ابزاری ویژهی توسعهدهندگان مستقل نرمافزار است و بهمنظور حل مشکلاتی به کار میرود که ممکن است باعث بهرهبرداری مفرط از منابع سختافزاری یا تخلیهی زودهنگام شارژ باتری شوند. ویژگی جدید افزوده شده به سیستم عامل اندروید O، شش داشبورد پلی کنسول را بهمنظور رفع مشکلات رایج نرمافزاری مربوط به نرخ بالای کرش (Excessive crash rate)، نرخ پاسخ ندادن نرمافزار (ANR rate)، فریمهای فریزشده (Frozen frames)، رندر آهسته (Slow rendering)، مکانیسم فعال کردن افراطی دستگاه (Excessive wakeups) و سردرگمی مکانیسم مدیریت انرژی ویک لاکس (Stuck wake locks) مربوط به طولانی شدن زمان اجرای نرمافزار در پسزمینه و ادامه یافتن پردازش CPU، در اختیار توسعهدهندگان قرار داده است.
اولین ویژگی مهم، بهبودهای امنیتی در سیستم عامل اندروید o محافظت گوگل پلی است. کردن قابلیت محفاظت گوگل پلی (Google Play Protect) در پلی استور جاسازی شده و امکان اسکن دستی نرمافزارها را بهمنظور بررسی مشکلات امنیتی برای کاربران فراهم خواهد کرد.
مورد بعدی بهینهسازی شده در این سیسم عامل جذاب، بهینهسازیهای مربوط به نصف شدن زمان بوت سیستم عامل به شمار میرود. در این نسخه از اندروید زمان بوت مربوط به هر نرمافزار بسیار سریعتر از نسخههای قبل است و در برخی موارد مانند نرمافزار گوگل شیتس (Google Sheets)، سرعت آن افزایش دو برابری داشته. با این اوصاف گوشیهای دارنده سیستم عامل اندروید 8 بسیار سریعتر از گوشیهای اندروید 7 هستند.
سیستم عامل اندروید O شامل محدودیتهایی در بخش پسزمینه، اسکن وایفای و تغییراتی در نحوهی اجرای نرمافزارها میباشد. تمامی محدودیتهای یادشده از مصرف منابع سیستمی جلوگیری کرده و سبب افزایش نسبی طول عمر شارژدهی باتری و خالی شدن حافظهی رم دستگاه میگردند.
رابط کاربری مربوط به تنظیمات سیستم عامل اندروید 8 بسیار ساده شده است و کمتر در آن سردرگم خواهید شد. گزینههای مربوط به یک حوزه با هم ادغام شده است به ور مثال، تنظیمات مربوط به وایفای، هات اسپات و دادهی موبایل با هم ادغام شدهاند.
گوگل لنز بخشی از سیستم عامل اندروید O به شمار نمی رود اما گوگل لنز شبیه به عینک گوگل میباشد. با استفاده از گوگل لنز میتوان علائم در دیگر زبانها را خواند و ترجمه کرد، برای تشخیص گل و گیاه از آن استفاده کرد، به صورت خودکار وای فای متصل شد یا حتی میتوان با سنجاق کردن یک تصویر مربوط به رویداد خاصی مانند کنسرت، رویداد مشخصی به تقویم اضافه نمود.
این پلتفرم به منظور افزایش کیفیت واقعیت مجازی به وسیلهی شرکت گوگل معرفی شده و در آینده نه چندان دور از طریق سیستم عامل اندروید O به گوشیهای هوشمند رده بالا اضافه خواهد شد و سازندگان میتوانند با استفاده از آن اقدام به تولید هدستهای واقعیت مجازی نمایند که هیچ وابستگی به گوشی هوشمند نخواهند داشت.
در بخش اخبار فناوری و تکنولوژی وب سایت هانت بیشتر در مورد اخبار به روز سیستم عامل اندروید آشنا شوید.